Son haftalarda Karabük’te Korona virüs (Covid-19) bulaş riskinin ciddi oranda azalmaya başlaması sonrası günlük vaka sayıları 4’e kadar düşmüştü. Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı’nın 1 Şubatta yaptığı açıklamadan 4 gün sonra mutasyonlu korona virüs biri doktor da olmak üzere 5 kişi de
görüldü.
İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı 1 Şubat da sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada" Değerli Karabüklüler, ilimizde şu ana kadar mutasyonlu virüse rastlanmadı. Ancak bu rastlanmayacağı anlamına gelmiyor tabi ki" demişti. Bu açıklamasından 4 gün sonra mutasyonlu virüs biri Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli doktor olmak 5 kişi de görüldü.
SAYININ HIZLA ARTMASINDAN KORKULUYOR
Virüs görülen kişiler hastane ve evlerinde karantinaya alındı.5 kişide tespit edilen mutasyonlu virüs sonrası bu şahsıların temas ettikleri kişilerden de test alındığı ve kesin sonuçlarının ise Ankara'ya gönderildiği öğrenildi. Karabük'te mutasyonlu virüsün İngiltere, Güney Afrika veya Brezilya kaynaklı mı olduğu araştırılırken, sayının artabileceği belirtildi.
Haber Yorumları
Yorum Yazın
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.